Ava-BV

Alle verschillende soorten terrastegels

Geplaatst op

Ben je van plan om een terras aan te leggen in je tuin of je oude terrastegels te vervangen door nieuwe tegels? Dan sta je voor een belangrijke keuze: welke tegel kies je? Elke tegel heeft een andere look en je terras zal er dan ook compleet anders uit zien met een andere tegel. En hoe groot moeten je tegels eigenlijk zijn? En welke kleur is het mooiste? Wij helpen je graag met het uitkiezen van de tegel die het beste bij jou en jouw terras past. Lees dus snel verder!

Soorten terrastegels

Terrastegels komen in verschillende materialen. Zo heb je tegels van natuursteen. Deze tegels zijn een natuurlijk product, wat betekent dat geen enkele tegel er hetzelfde uitziet. Dit zorgt vaak voor een speelse en levendige uitstraling. Je kan ook kiezen voor betontegels. Deze zijn vaak te kopen in veel verschillende formaten en randen. Ben je een fan van bewerkte tegel? Ook dit kan met betontegels. Je kan betontegels zelfs zo laten bewerken dat ze er net uitzien als leisteen. Keramische tegels lijken een beetje op natuursteen, maar hebben net wat meer voordelen. Deze terrastegels zijn slijtvast en hebben vaak een antislip laag. Ook nemen ze geen vocht op en zijn ze makkelijk schoon te maken.

Welke vorm en welk formaat?

Als je weet welke terrastegel je gaat kiezen, is het tijd om het formaat te gaan bepalen. Houd je van een strakke look? Dan kan je langwerpige terrastegels kiezen. Je kan echter ook grote vierkante tegels aanschaffen. Als je liever een speelse look wil hebben, kan je voor kleine terrastegels kiezen. Doordat er veel meer tegels liggen, krijgt je terras automatisch een levendige look. Je kan ook kiezen voor een patroontje. Je kan dan bijvoorbeeld grote en kleine tegels door elkaar gebruiken.

Welke kleur?

Als laatste kan je gaan bedenken welke kleur terrastegels je graag wil hebben. Als je een chique terras wil hebben, kan je het best voor een donkergrijze of zwarte tegel kiezen. Maar ook antraciet is een goede optie. Bruine tegels zorgen voor een warmere look en geven je terras een huiselijke uitstraling.

Gerelateerde berichten

Over ons

Het is onze missie om onze lezers te inspireren aangaande het inrichten van moderne binnenruimtes. Zakelijke en residentiële panden hebben veel baat bij een moderne inrichting.

Contactgegevens

Via info @ ava-bv.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden