Ava-BV

Handige tips voor het kopen van een pallet

Geplaatst op

Pallets zijn broodnodig bij het vervoeren van producten. Vrachtwagens staan vaak vol met pallets en in containers wordt er ook gebruikgemaakt van pallets. Je hebt verschillende pallets waar je uit kunt kiezen, deze verschillen in materialen, afmetingen en prijs. Het kopen van een pallet is daarom ingewikkeld en in dit artikel geven we je een paar tips, die je helpen bij het kiezen van de ideale pallet.

Het materiaal

Een van de belangrijkste aspecten bij het kiezen van een pallet, is het materiaal. Is voor jouw onderneming een houten pallet of juist een kunststof pallet geschikt? Een kunststof pallet is ideaal voor hygiëne, vormvastheid en chemicaliënbestendigheid. De kunststof pellet is een stuk hoger in prijs vergeleken met de houten pallet en je wilt deze alleen gebruiken voor specifieke doeleinden. Bij het vervoer van vlees zijn kunststof pallets geschikt en kun je ze beter gebruiken dan de houten variant. Je wilt voor de andere doeleinden vooral houten pallets gebruiken, deze zijn namelijk een stuk goedkoper. De levensduur van een houten pallet ligt rond de 3 jaar en dat is een stuk minder dan de 10 jaar van de kunststof pallet.

Afmeting pallets

Je kunt pallets in verschillende afmetingen bestellen. Het hangt af van wat je wilt vervoeren en hier moeten de afmetingen op aansluiten. In het algemeen worden europallets gebruikt en dit zijn pallets met 1200 × 800 mm als afmeting. Echter, kun je ook kiezen voor kleinere pallets met speciale afmetingen. Je kunt zelfs speciale afmetingen bestellen zoals 1140 × 1140 mm en 1300 × 1200 mm. Deze afmetingen zijn bedoeld voor specifieke producten en je kunt ze bij sommige aanbieders zelfs op maat laten maken.

Aanbieder

Er zijn verschillende aanbieders op het gebied van pallets, maar het is van belang dat je een aanbieder vindt die er gespecialiseerd in is. De aanbieder www.hoekmanhoutindustrie.nl/pallets is gespecialiseerd in het verkopen van pallets. Ze hebben een ruim aanbod in verschillende pallets en je kunt vast wel iets vinden wat past bij je wensen en behoefte. Weet je het niet zeker? Neem contact op zodat je professioneel advies kunt krijgen waarmee je de perfecte pallet vindt.

Gerelateerde berichten

Over ons

Het is onze missie om onze lezers te inspireren aangaande het inrichten van moderne binnenruimtes. Zakelijke en residentiële panden hebben veel baat bij een moderne inrichting.

Contactgegevens

Via info @ ava-bv.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden