Ava-BV

Handige tips voor je thuiskantoor

Geplaatst op

Het hebben van een thuiskantoor is tegenwoordig niet meer weg te denken gezien het vele thuiswerken. Echter, is het nog wel goed dat je op de hoogte bent van een aantal tips die jij kunt toepassen in jouw thuiskantoor. Om je hier een goed beeld van te geven, zullen we hieronder een drietal tips verstrekken zodat je deze goed in de praktijk kunt toepassen. Je wilt immers zo ideaal mogelijk thuis kunnen werken en deze tips kunnen je hierbij perfect helpen.

Een clean desk policy hanteren

Als eerst is het aan te raden om te kiezen voor een clean desk policy. Dit houdt in dat je na het werken je bureau altijd schoonmaakt. Als je hiervoor kiest, zorg jij ervoor dat je altijd netjes de dag start zonder dat je voor verrassingen komt te staan. Diverse onderzoeken hebben namelijk aangetoond dat het hebben van een slordig bureau zorgt voor minder productiviteit en dat wil je natuurlijk voorkomen. Daarnaast is het dagelijks opruimen een kleine moeite.

Ga voor administratie digitaliseren

Een andere tip die zeker aan te raden is, is om te kiezen voor administratie digitaliseren. Als je namelijk al je administratie in papieren hebt, zul je op een gegeven moment door de bomen het bos niet meer zien. Administratie digitaliseren is dan zeker aan te raden omdat je hier alles vanuit een centraal punt kunt opslaan. Door administratie digitaliseren in de cloud op te slaan, is het zelfs mogelijk om via verschillende apparaten je administratie te doen bekijken en up to date te houden.

Opruimen is van belang

Tot slot is het in samenhang met het eerste tip van belang dat naast je bureau ook de rest van je omgeving opgeruimd is. Als we kijken naar de onderzoeken waarnaar gerefereerd wordt, zie je ook dat het hebben van een rommelige werkomgeving leidt tot verminderde prestaties. Om deze reden is het ook aan te raden om regelmatig de vloer af te nemen met een doek. Het is een kleine moeite, maar zorgt ervoor dat je optimaal kunt presteren gedurende de week. Liever niet zelf doen? Schakel dan een schoonmaakster in die het voor jou kan doen.

Gerelateerde berichten

Over ons

Het is onze missie om onze lezers te inspireren aangaande het inrichten van moderne binnenruimtes. Zakelijke en residentiële panden hebben veel baat bij een moderne inrichting.

Contactgegevens

Via info @ ava-bv.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden