Ava-BV

Het grote onderhoud aan je huis

Geplaatst op

Elk huis verdient, net als mensen, zo af en toe enige aandacht. Met een beetje energie, liefde en tijd kom je een heel eind. Eens in de zoveel tijd zul je ook enig groot onderhoud moeten verrichten. Dit is niet altijd even leuk, maar na het lezen van deze blog weet je in ieder geval aan wat voor soort onderhoud je moet denken. Kitwerken bijvoorbeeld aan bod en zul je het een en ander lezen over de tuin. 

De tuin

Daar is hij dan, in de inleiding al even genoemd tussen neus en lippen door: de tuin. Begin buiten met het bijeenharken van bladeren die de winter hebben overleefd, en het aanbrengen van mest in je bloemperken en onder de heggen. Een dunne laag mulch beschermt planten tegen droogte en houdt onkruid op afstand. Zet je buitenkranen weer aan en controleer op schade. Als je van plan bent een tuinier in te huren om je terrein te onderhouden en je gazon te maaien, is dit hét moment om je jaarlijkse contract te verlengen. 

Als je bomen in je tuin hebt, laat ze dan inspecteren door een gecertificeerde boomverzorger, die kan controleren op tekenen van ziekte of dode takken en problemen kan opsporen voordat ze escaleren en een boom doden. Een ongetraind oog kan tekenen van schade missen, en een dode of stervende boom vormt een veiligheidsrisico voor jou, je huis en naburige eigendommen. Daarnaast is het de hoogste tijd om je gazon opnieuw in te zaaien. Plant je vaste planten en geef ze voldoende water. Later in de lente, wanneer het gras weer heldergroen wordt en de bloemetjes bloeien, is het tijd om het gazon te bemesten, hoewel je misschien niet zoveel hoeft te bemesten als je denkt.

Kitwerken

En daar is de tweede die wederom al in de inleiding is genoemd: kitwerken. Kit komt veel voor in je woning. Je moet de kit eens in de zoveel tijd even controleren omdat het de randen en voegen beschermen tegen vocht, viezigheid en schimmels. Je kunt je kitwerken controleren door met een aardappelschilmesje tussen de kit en de tegel proberen te komen. Dit betekent niet dat je in het materiaal hoeft te steken, even duwen is voldoende. 

Gerelateerde berichten

Over ons

Het is onze missie om onze lezers te inspireren aangaande het inrichten van moderne binnenruimtes. Zakelijke en residentiële panden hebben veel baat bij een moderne inrichting.

Contactgegevens

Via info @ ava-bv.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden