Ava-BV

Hoe richt je een badkamer kindvriendelijk in?

Geplaatst op

Als je een groot gezin hebt komt deze struggle je vast bekend voor. In de ochtend staat iedereen rond dezelfde tijd op, omdat iedereen op tijd op werk of kantoor moet zijn. De badkamer is vanaf half 7 tot 8 eigenlijk de hele tijd in gebruik en iedereens handdoeken liggen overal. Zeker als je nog kleine kinderen hebt is het lastig om je badkamer zo in te richten dat het fijn is voor zowel de kinderen als de volwassenen. In alkmaar wonen bijvoorbeeld veel kinderen, daarom is het inrichten van een badkamer Alkmaar best een moeilijke opgave. Met onderstaande tips kun jij je badkamer alkmaar kindvriendelijk inrichten, waardoor de stress in de ochtend hopelijk een beetje afneemt.

De kraan

Kinderen kunnen natuurlijk nergens vanaf blijven met hun handen, zo ook niet van de kraan. Daarom is het belangrijk om in je kindvriendelijke badkamer Alkmaar een veilige thermostaatkraan te plaatsen. Het is verstandig om een temperatuurbegrenzer in te bouwen in je thermostaatkraan. Op deze manier kan de temperatuur van je kraan in je badkamer Alkmaar niet warmer worden dan bijvoorbeeld 38 graden, zo kunnen je kinderen zich niet aan het water verbranden. Ook kun je een cooltouch in laten bouwen. Hierdoor wordt de kraan aan de buitenkant niet warm, waardoor kinderen zich daar ook niet aan kunnen verbranden.

Een bad of ruime inloopdouche

Als volwassene wilt je natuurlijk sowieso een douche in je badkamer, maar kinderen houden er ontzettend van om lekker in bad te gaan. Zeker als je kinderen jong zijn is het handig om je kinderen te wassen in bad. Als er een bad en douche in je badkamer past, is dit natuurlijk ideaal. Veel badkamers zijn echter te klein en hebben geen ruimte voor een bad en een douche. Dit kun je op twee manieren oplossen. Ten eerste kun je een bad-douche combinatie plaatsen in je kindvriendelijke badkamer in Alkmaar, maar dit heeft voor veel mensen niet de voorkeur. Je kunt in dat geval ook kiezen voor een grote inloopdouche. Hier kun je, als je kinderen nog jong zijn, namelijk makkelijk een los kinderbadje in plaatsen.

Gerelateerde berichten

Over ons

Het is onze missie om onze lezers te inspireren aangaande het inrichten van moderne binnenruimtes. Zakelijke en residentiële panden hebben veel baat bij een moderne inrichting.

Contactgegevens

Via info @ ava-bv.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden