Ava-BV

Maak je woning een onneembare vesting

Geplaatst op

Een inbraak kan een grote impact hebben op zowel een woning als een bedrijfspand. Niet alleen kunnen er waardevolle eigendommen gestolen worden, maar deze gebeurtenis zal vaak ook zorgen voor een onveilig gevoel. Gelukkig zijn er een aantal stappen die genomen kunnen worden om de kans op een inbraak te verkleinen en een slotenmaker kan hierbij helpen.

Stap 1: kennis van inbraakmethoden

Allereerst is het belangrijk om te weten hoe inbrekers te werk gaan. De meeste inbraken vinden plaats door middel van het forceren van deuren en ramen. Daarom is het cruciaal om deze punten goed te beveiligen. Een slotenmaker kan hierbij helpen door het installeren van sloten met een SKG-keurmerk. Dit keurmerk geeft aan dat het slot voldoet aan de hoogste eisen op het gebied van inbraakwerendheid.

Stap 2 : vraag advies aan de slotenmaker

Een slotenmaker wil graag advies geven over extra beveiligingsmaatregelen, zoals het plaatsen van veiligheidsbeslag en anti-kerntrekbeveiliging. Veiligheidsbeslag zorgt ervoor dat de cilinder van het slot niet zichtbaar is en daardoor niet afgebroken kan worden. Anti-kerntrekbeveiliging voorkomt dat inbrekers met behulp van gereedschap de cilinder uit het slot kunnen trekken.

Stap 3: zorg voor een uitstekende verlichting

Een andere belangrijke maatregel is het goed verlichten van de buitenkant van het pand. Inbrekers houden niet van licht en zullen minder snel proberen binnen te komen als het pand goed verlicht is. Een slotenmaker kan ook helpen bij het installeren van buitenverlichting met bewegingssensoren, zodat het licht alleen aangaat als er beweging wordt gedetecteerd.

Concluderend kunnen we stellen, dat het zeer belangrijk is om altijd de ramen en deuren goed af te sluiten, ook als er niemand thuis is of als het pand niet in gebruik is. Een slotenmaker kan helpen bij het installeren van sloten die automatisch vergrendelen wanneer de deur of het raam dicht gaat. 

Het beveiligen van een woning of bedrijfspand tegen inbraak is essentieel voor een veilig gevoel en het behoud van waardevolle eigendommen. Een slotenmaker kan hierbij helpen door het installeren van hoogwaardige sloten en extra beveiligingsmaatregelen, evenals het geven van advies over de beste manieren om het pand te beveiligen. 

Inbraakbestendig wonen en ondernemen is de juiste weg en kan door middel van de hulp van een slotenmaker gemakkelijk gerealiseerd worden.

Bij slotenmaker Amsterdam nemen ze met je door wat je allemaal kan doen ten behoeve van de veiligheid van de woning.

Gerelateerde berichten

Over ons

Het is onze missie om onze lezers te inspireren aangaande het inrichten van moderne binnenruimtes. Zakelijke en residentiële panden hebben veel baat bij een moderne inrichting.

Contactgegevens

Via info @ ava-bv.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden