Ava-BV

Nieuw design voor 2022

Geplaatst op

Nu 2022 er is, kunnen we het niet helpen ons af te vragen wat de volgende 12 maanden in petto zullen hebben. En omdat we veel tijd thuis doorbrengen, denken we na over hoe we onze ruimtes kunnen updaten met de nieuwste trends vervaardigd uit uiteenlopende materialen die passen bij de huidige tijd. Hoewel onze kamers onze eigen esthetiek moeten weerspiegelen, kan het een verademing zijn om op de hoogte te blijven van de laatste rages.

Dus wat zijn de trends van dit jaar? We gaan het met je doornemen in deze blog. 

Chique chocolade tinten

We zien dat veel mensen chocoladebruine en lichtere camelkleuren omarmen in hun interieur. Dit geldt zowel voor verf als voor afwerkingen en zachte decorstukken zoals kussens en linnengoed. Deze warmere tinten voelen meer uitnodigend aan en zijn een tegenreactie op de oververzadiging van grijstinten. Mensen zijn het zat om interieurs te zien die worden gekenmerkt door lichtgrijs, donkergrijs, en nog meer grijs. We hebben gemerkt dat grijs de kleur bij uitstek is voor bijna alles, gewoon om snel te kunnen bouwen. Kies daarom leuke kleuren en maak er echt iets unieks van. 

Klassieke hemelbedden

Hemelbedden gaan echt populair worden in 2022. We blijven grote invloeden zien van historische en statige huizen met de meer grandioze stijl van inrichten die klassiek is, maar ook geworteld in het nu.

Maximalisme 

Trends komen altijd in cycli. Minimalisme was zo lang populair (en is dat nog steeds) dat het  zeker een comeback zal blijven maken. Bij maximalisme draait alles om het omarmen van ‘extra’s’ – laten we zeggen de overdaad. Dit is dus de tegenpool voor minimalisme. 

Donkere keukens

Donkere en stemmige kleuren zullen alsmaar populairder worden in 2022. Je kunt echt spelen met deze tinten in verf door de hele keuken. De matte en licht hobbelige textuur heeft de neiging om rommel te verbergen, wat zowel een voor- als een nadeel is! Maar het is geweldig voor mensen die niet per se willen hun aanrecht de hele tijd schoon willen maken. Deze materialen zullen in 2022 steeds populairder worden.

Iets ouds, iets nieuws

Vintage vondsten en erfgoed meubilair in het huis is en blijft ook in 2022 een belangrijk aspect van design van onze woonkamer (en andere kamers), Ook meubels die gemaakt zijn door lokale makers zijn populair. Zo is het interieur van je woning geworteld in de lokale context. Eigenlijk zoals het in Europa eeuwen en eeuwen voor ons ook al was. Men vond wat men nodig had in de omgeving (hout, steen) en daar werd dan het huis en de inboedel van gemaakt. Een terugkeer naar de lokaliteit is iets wat we in de toekomst meer en meer gaan zien. Dat lokale hoeft niet te betekenen dat het altijd gaat om een houtbewerker die op traditionele wijze meubels maakt. Het kan ook zo zijn dat je kunststof elementen nodig hebt voor je moderne design. Dergelijk objecten kun je heel goed laten maken. Dat gebruikt via een beproefde methode, namelijk het kunststof spuitgieten. Lees er meer over op espolplastics.nl. 

Gerelateerde berichten

Over ons

Het is onze missie om onze lezers te inspireren aangaande het inrichten van moderne binnenruimtes. Zakelijke en residentiële panden hebben veel baat bij een moderne inrichting.

Contactgegevens

Via info @ ava-bv.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden