Ava-BV

Polycarbonaat platen aanschaffen?

Geplaatst op

Heb jij een dakraam of zit je eraan te denken om een terrasoverkapping aan te schaffen? Dan zijn polycarbonaat platen wellicht een goede optie voor jou. De platen zijn ontzettend sterk en kunnen ieder weertype aan. Lijken polycarbonaat platen jou ook wel wat? Hieronder vind je meer informatie!

Wat zijn polycarbonaat platen?

Polycarbonaat platen zijn kunststoffen platen die als alternatief voor glas fungeren. De platen zijn veel sterker dan glas en zijn dus vrijwel onmogelijk om kapot te krijgen. Er wordt gezegd dat polycarbonaat platen 250 keer zo sterk zijn als glas. Dit is nogal een verschil! Het materiaal is doorzichtig en laat evenveel licht door als standaard glas, hierin zul je dus weinig verschil merken. Bovendien zijn de platen een stuk lichter dan glas en is het monteren van de platen dus veel gemakkelijker: het materiaal is twee keer zo licht als glas. 

Ondanks dat het materiaal zo stevig is, is het alsnog mogelijk om het glas te bewerken. De vorm kan worden aangepast met hitte. Dit is dus zeker een optie als je hier interesse in hebt.

Voordelen van polycarbonaat platen

Polycarbonaat platen zijn ontzettend sterk. Vanwege hun stevigheid zijn ze perfect voor bijvoorbeeld een terrasoverkapping. De platen is bestemd tegen allerlei weersomstandigheden. Of het nou extreem warm of extreem koud wordt: polycarbonaat platen geven geen kik. Hoge temperaturen en lage temperaturen hebben geen effect op de werking van de platen. Ook harde wind en stormen kunnen de platen gemakkelijk overleven. Het materiaal is zo sterk dat het vrijwel alles kan overleven. 

Uit welke polycarbonaat platen kun je kiezen?

Zoals eerder aangegeven zijn polycarbonaat platen doorzichtig en kunnen ze dus fungeren als een alternatief voor glas. Je kunt echter ook voor getint glas kiezen. De platen kunnen in de tinten grijs of bruin geleverd worden voor een lagere lichtdoorlating. Ook kunnen de platen voorzien worden van coatings om ze nog beter te beschermen. Van zichzelf zijn de platen al bestemd tegen uv-straling, maar met een coating bescherm je het polycarbonaat ook tegen krassen of andere beschadigingen. Bovendien zorgt deze coating ervoor dat het materiaal beschermt is tegen chemicaliën en zuren. 

Gerelateerde berichten

Over ons

Het is onze missie om onze lezers te inspireren aangaande het inrichten van moderne binnenruimtes. Zakelijke en residentiële panden hebben veel baat bij een moderne inrichting.

Contactgegevens

Via info @ ava-bv.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden