Ava-BV

Problemen met je slot? Bekijk onze tips!

Geplaatst op

In dit blog delen we een aantal waardevolle tips om inbraak tijdens de vakanties te voorkomen. Het bevat praktische en gemakkelijk uitvoerbare adviezen die je kunt volgen om je huis veilig te houden als je van huis bent.

Handige tips om inbraak tijdens de vakantie te voorkomen

Er is niets zo ontspannend als op vakantie gaan, maar het kan ook een tijd van angst en stress zijn, vooral als je je zorgen maakt over de veiligheid van je huis. Je huis voor langere tijd achterlaten kan immers de deur openzetten voor inbrekers. In deze blog bespreken we enkele belangrijke tips om inbraak te voorkomen en ervoor te zorgen dat je huis veilig blijft tijdens je vakantie. Om maar direct met de deur in huis te vallen: laat een slotenmaker komen om een inbraakpreventiecheck te doen. Bij slotenmaker Voorburg helpen ze je graag verder. 

Zorg voor een alarmsysteem

Een alarmsysteem is een van de beste manieren om je huis te beschermen tegen inbraak. Overweeg de installatie van een alarmsysteem als je dat nog niet hebt. Het kan een krachtig afschrikmiddel zijn voor potentiële inbrekers en kan je waarschuwen als er iets ongewoons gebeurt. Je kunt ook overwegen om beveiligingscamera’s te installeren om je huis en omgeving in de gaten te houden.

Vermijd het delen van informatie op sociale media

Als je op vakantie gaat, is het verleidelijk om foto’s te delen op sociale media om je vrienden en familie te laten zien wat je aan het doen bent. Bedenk echter dat het delen van je locatie en reisplannen op sociale media je huis kwetsbaar kan maken voor inbraak. Vermijd daarom het delen van informatie over je reis op sociale media en wees voorzichtig met wat je online deelt.

Laat je huis er bewoond uitzien

Een onbewaakt huis is een aantrekkelijk doelwit voor inbrekers. Om te voorkomen dat je huis er verlaten uitziet, kun je enkele eenvoudige maatregelen nemen, zoals het regelen van een timer voor je verlichting, je buren vragen om je post op te halen en een auto op de oprit parkeren. Deze kleine maatregelen kunnen ervoor zorgen dat je huis er bewoond uitziet en inbrekers ontmoedigen.

Bewaar waardevolle spullen

Kostbaarheden, zoals sieraden, geld en elektronica, zijn een aantrekkelijk doelwit voor inbrekers. Berg deze voorwerpen daarom veilig op voordat je op vakantie gaat. Verstop ze niet op voor de hand liggende plaatsen zoals onder de matras of in de kast, maar leg ze in een kluis of een andere veilige plaats waar inbrekers er niet gemakkelijk bij kunnen.

Schakel de stroom uit

Schakel onnodige apparaten en elektronica uit voordat je op vakantie gaat. Dit bespaart niet alleen energie, maar kan ook helpen je huis te beschermen tegen elektronische storingen of brand. Bij slotenmaker Voorburg zijn ze helemaal op de hoogte van de laatste trends in huisbeveiliging.

Gerelateerde berichten

Over ons

Het is onze missie om onze lezers te inspireren aangaande het inrichten van moderne binnenruimtes. Zakelijke en residentiële panden hebben veel baat bij een moderne inrichting.

Contactgegevens

Via info @ ava-bv.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden