Ava-BV

Puntjes op de i omtrent je woonisolatie

Geplaatst op

Het is geweldig dat je aandacht besteedt aan de isolatie van je huis! Hier zijn enkele “puntjes op de i” om te overwegen als het gaat om woonisolatie. Lees snel verder want je kunt er behoorlijk wat voordeel van hebben! 

Isolatietype

Kijk naar de verschillende soorten isolatiematerialen die beschikbaar zijn, zoals glasvezel, cellulose, schuimisolatie, etc. Kies het materiaal dat het beste past bij de behoeften en de structuur van je huis. Markeer alle belangrijke gebieden in je huis die isolatie nodig hebben. Denk aan muren, zolder, vloeren, ramen en deuren. Elke ruimte kan verschillende isolatie-eisen hebben. Zo kan de kelder lek zijn. Waarom de kelder waterdicht laten maken?

Nou, dan voorkom je vochtschade en huiszwam, die houten delen van je woning aantast. 

Professionele inspectie

Overweeg om een professionele energie-audit te laten uitvoeren om te bepalen welke delen van je huis het meest moeten worden geïsoleerd. Dit kan helpen om de energie-efficiëntie van je huis te verbeteren. Controleer (of laat dit doen) op luchtlekken rond ramen, deuren, leidingen en andere openingen. Het afdichten van deze lekken kan aanzienlijk bijdragen aan het verbeteren van de isolatie van je huis. Vaak is het een optie om dubbel glas of zelfs driedubbel glas voor je ramen te kiezen dit om warmteverlies zoveel mogelijk tegen te gaan. 

Isolerende gordijnen

Investeer in dikke, isolerende gordijnen om koude tocht tegen te houden en warmte binnen te houden. Zorg ervoor dat je zolder goed geïsoleerd is, aangezien warmte vaak naar boven stijgt en anders verloren gaat. Let op vochtige plekken en mogelijke schimmelgroei, aangezien dit de effectiviteit van de isolatie kan verminderen. Ook is het belangrijk om voor een goede ventilatie te zorgen, om zo vochtproblemen te voorkomen en tegelijkertijd de luchtkwaliteit in huis te verbeteren.

Subsidies voor je woonisolatie

Informeer bij lokale instanties en energiebedrijven naar mogelijke subsidies of premies voor woningisolatie. Dit kan je helpen de kosten te drukken. Door deze “puntjes op de i” te zetten, kun je de energie-efficiëntie van je huis aanzienlijk verbeteren, je wooncomfort verhogen en geld besparen op energierekeningen.

Gerelateerde berichten

Over ons

Het is onze missie om onze lezers te inspireren aangaande het inrichten van moderne binnenruimtes. Zakelijke en residentiële panden hebben veel baat bij een moderne inrichting.

Contactgegevens

Via info @ ava-bv.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden