Ava-BV

Soorten tegelvloeren

Geplaatst op

Een nieuwe vloer uitkiezen. Het kan soms een lastige keuze zijn. Je hebt ze namelijk ik erg veel verschillende soorten materialen, maten, vormen en kleuren. Iedereen heeft ook weer een andere smaak. Toch kan het zo zijn dat je al wel de keuze hebt gemaakt voor tegels Apeldoorn. Het lijkt dan erg gemakkelijk, want zoveel verschillende soorten tegels zullen er toch niet zijn? Helaas is dit niet het geval. Je hebt erg veel verschillende soorten tegels. Hieronder lees je meer over de soorten die er zijn. 

Keramische tegels

 

Als eerste heb je de keramische tegels Apeldoorn. Deze tegels kunnen gemaakt zijn van verschillend materiaal. Zo heb je tegels van klei, aarde of zand. Dit materiaal wordt gebakken op hoge temperatuur. Een groot voordeel van deze tegels is dat ze erg duurzaam zijn. De tegels zijn namelijk goed te onderhouden. Om de keramische tegels Apeldoorn goed schoon te kunnen houden en waterbestendig te maken, kun je ervoor kiezen om een glazuurlaagje eroverheen te doen. Een leuk voordeel hieraan is dat je dit glazuurlaagje een kleur kan geven. De ongeglazuurde keramische tegels Apeldoorn hebben een natuurlijke uitstraling. Een nadeel hiervan is dat de vloer wat sneller beschadigd kan raken dan wanneer er een glazuurlaagje op zit. 

Natuursteen

 

Ook kun je voor natuursteen kiezen. Dit materiaal wordt uit steengroeven gehaald. Hierna wordt het materiaal behandeld door het op maat te zagen. Het materiaal van natuurstenen moet wel goed onderhouden worden. Daarnaast heeft het wel een erg mooie uitstraling. Ook zijn alle tegels Apeldoorn uniek, omdat het natuurlijk is. Je zult dus nergens eenzelfde soort tegel zien liggen. Binnen natuurstenen heb je ook weer erg veel verschillen. Zo heb je bijvoorbeeld basalt, graniet, marmer, leisteen en klaksteen. 

Glastegels 

 

Ook kun je kiezen voor glastegels Apeldoorn. Deze tegels zijn, zoals het woord het al doet vermoeden, van glas. Doordat de tegels Apeldoorn van glas zijn, zijn ze erg makkelijk en goed te onderhouden. Daarnaast kun je deze ook in verschillende kleuren krijgen. Het kan erg mooie reflectie hebben, door verschillend lichtinval. De glazen tegels Apeldoorn worden in de meeste gevallen gebruikt voor mozaïek of als accent wat tussen de tegels komt.

Gerelateerde berichten

Over ons

Het is onze missie om onze lezers te inspireren aangaande het inrichten van moderne binnenruimtes. Zakelijke en residentiële panden hebben veel baat bij een moderne inrichting.

Contactgegevens

Via info @ ava-bv.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden