Ava-BV

Veiliger werken met zware vracht en op grote hoogte

Geplaatst op

Wanneer je een bedrijf hebt dat werkt met zeer zware vracht en/of op grote hoogte klussen doet, dan is het erg belangrijk dat je medewerkers op een veilige manier kunnen werken. In deze blog willen we je graag een aantal tips geven waarmee dit een stuk gemakkelijker wordt. Dit zijn echt geen zaken waarop je wil besparen, omdat het gaat om de veiligheid van je werknemers. Lees snel verder en ontdek de verschillende tips.

Maak gebruik van de apparatuur op de juiste wijze 

Het is heel erg belangrijk dat je medewerkers allemaal een cursus gehad hebben hoe ze op een zo zorgvuldig mogelijke manier omgaan met de apparatuur waarmee ze werken. Het kan gaan om een grote hijskraan, maar ook bijvoorbeeld om een kleinere hijsfaciliteit. Ook het werken op een hoogwerker komt met allerlei criteria ten aanzien van de veiligheid. Zorg ervoor dat je personeel opgeleid is zodat ze weten hoe ze ermee om moeten gaan en ook hoe ze in een noodsituatie moeten handelen 

Laat je apparatuur inspecteren 

Heb je bepaalde hijsmiddelen in gebruik binnen je bedrijf, dan is het noodzakelijk dat je ze elk jaar laat inspecteren. Dit is wettelijk verplicht. Laat dit dan doen door een gerenommeerd bedrijf. Adaklein.nl voert graag een inspectie hijsmiddelen voor je uit. 

Zo weet je zeker dat er geen verborgen gebreken aan de hijsmiddelen zitten. Ze kunnen ook direct een reparatie voor je doen zodat het gevaar geweken is. 

Ook wanneer we het hebben over hoogwerkers, is het erg belangrijk dat er periodieke inspecties plaatsvinden van de apparatuur. Kijk online welke inspectiebedrijven het beste bij jou passen. 

Op onze site vind je allerlei interessante blogs waar jij je voordeel mee kunt doen. We proberen altijd de leukste informatie en tips voor het voetlicht te brengen. We raden je dan ook zeker aan om de andere teksten op onze site te lezen. 

Blijf ons volgen we houden je op de hoogte. 

Gerelateerde berichten

Over ons

Het is onze missie om onze lezers te inspireren aangaande het inrichten van moderne binnenruimtes. Zakelijke en residentiële panden hebben veel baat bij een moderne inrichting.

Contactgegevens

Via info @ ava-bv.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden