Ava-BV

Verschillen en overeenkomsten tussen padel en tennis

Geplaatst op

Paddle tennis, ook bekend als platform tennis of padel, is een racketsport die gewoonlijk bij koel of koud weer wordt gespeeld. Hoewel het lijkt op traditioneel tennis, verschillen de regels en het spelverloop. Om je te helpen een beter begrip te krijgen van paddle tennis, hebben we een lijst samengesteld van de verschillen met de traditionele tennissport. Padelbanen komen met speciale eisen. Neem een kijkje op wijbergen-sportbouw.nl voor meer informatie. 

Paddle Tennis Regels – Verschillen met traditioneel tennis

De paddle tennisbaan is kleiner (44 voet lang en 20 voet breed met een speelveld van 60 voet bij 30 voet) dan een typische tennisbaan omgeven door een strak gespannen draadomheining (12 voet hoog) die in het spel komt nadat de bal van de baan stuitert. Het net in het midden is ongeveer 37 inches hoog. Tussen de basislijn en de omheining is er een ruimte van 8 voet, en tussen de zijlijnen en de omheining 5 voet.

De platform tennisbal is gemaakt van rubber met flocking. De gebruikte paddles zijn geperforeerd voor minder luchtweerstand.

Buiten spelen

Paddle tennis wordt altijd buiten gespeeld, meestal in de winter, zodat de bal en de schermen rond de baan steviger zijn en niet te “stuiterend”. Verwarmingen worden zelden gebruikt en liggen onder het dek om sneeuw te smelten. Het oppervlak heeft een schuurpapier-achtige textuur zodat spelers niet kunnen uitglijden, vooral niet als het sneeuwt.

Paddle tennis wordt altijd gespeeld in dubbelspel. Hoewel de baan kleiner is dan een typische tennisbaan, is hij toch te groot voor enkelspel.  Er is meer communicatie met je partner nodig.

Spelflow / workout 

Ontvangers zijn beiden terug, en moeten meestal lobben, lobben en nog meer lobben, wachtend op de set up om te slaan.

De serveerder moet bijna altijd het net aanvallen en zich bij zijn of haar partner voegen. Ze krijgen maar 1 opslag, niet 2.

Men speelt minstens 30 x heen en weer, voordat er een punt valt. Daarom is het een geweldige cardio workout. Het spel vergt geduld, kracht, snelheid, en snel denken.

Regels voor paddle tennis – overeenkomsten met traditioneel tennis

De puntentelling bij paddle tennis is hetzelfde als bij gewoon tennis. (d.w.z. Love-15-30-40-Game)

Drives (die meestal niet bedoeld zijn als winners) zijn vergelijkbaar met tennis, maar compacter omdat de bal nog sneller terug kan komen.

Paddletennis is een geweldige optie voor iedereen die lichamelijk actief wil worden. De sport kan competitief worden, maar kan ook gewoon voor het plezier worden gespeeld. Paddle tennis biedt een spannende manier om fit te blijven en sociaal te zijn! We raden je aan om een aantal lessen te volgen. Zo kun je nog meer plezier halen uit paddel tennis.

Gerelateerde berichten

Over ons

Het is onze missie om onze lezers te inspireren aangaande het inrichten van moderne binnenruimtes. Zakelijke en residentiële panden hebben veel baat bij een moderne inrichting.

Contactgegevens

Via info @ ava-bv.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden