Ava-BV

Wat doet een interieurdesigner precies?

Geplaatst op

Designer kleding, designs binnen de kunst, interieurdesign. Unieke designs ook wel ontwerpen genoemd. Het valt niet meer weg te denken uit het huidige leven. Ook in het huis is hier veel aandacht voor. Bij interieurdesign komt er wel iets meer kijken dan de meubels en het kleurtje op de muur. Het is erg belangrijk om daar een keertje bij stil te staan. Wellicht lees je dit artikel puur uit interesse of misschien zit je eraan te denken om zelf iets binnen de interieurdesign te doen als toekomstig beroep. Wat je beweegreden ook is om deze korte blog te lezen, je zult iets meer te weten komen over interieurdesign.

Wat je nodig hebt als interieurdesigner

Creativiteit is een must evenals technisch inzicht. Jij bent degene die op magische wijze ruimtes groter moet kunnen laten lijken dan ze zijn en zonder de nodige creativiteit gaat dat simpelweg niet lukken. Ook ben jij verantwoordelijk voor het tekenen van een blauwdruk. Dat is waar jij je technische inzicht nodig zal hebben. Verder zou het fijn zijn als je een beetje stressbestendig bent en het vermogen om realistisch te blijven is ook wel handig.

Wat je taken inhouden

Binnen het interieurdesign is het belangrijk dat je rekening houdt met lichtbronnen om zo een ruimte groter te doen lijken. Verder kijk je naar de kleuren, de functie van de ruimte om niet te vergeten en ook is het niet onbelangrijk na te denken over de plaatsing van deuren. Tot je takenpakket behoort onder andere het analyseren van de wensen van de klant en deze om kunnen zetten in een ontwerp waarbij je rekening houdt met de afmetingen van bepaalde aspecten en kamers, je moet werktekeningen en een blauwdruk kunnen maken, advies kunnen geven aan je klant, je volgt uiteraard de nieuwste trends en vanzelfsprekend houd je te allen tijde rekening met bouwvoorschriften.

Zoals je ziet komt er veel meer kijken bij interieurdesign dan dat je misschien had verwacht. Goed om je een keer gerealiseerd te hebben en mogelijkerwijs ben je nu zelfs wel enthousiast geworden. Wil je zelf interieurdesigner worden? Kijk dan snel naar de mogelijkheden.

Gerelateerde berichten

Over ons

Het is onze missie om onze lezers te inspireren aangaande het inrichten van moderne binnenruimtes. Zakelijke en residentiële panden hebben veel baat bij een moderne inrichting.

Contactgegevens

Via info @ ava-bv.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden