Ava-BV

Wat is een beton ciré vloer?

Geplaatst op

Een beton ciré vloer bestaat uit een vloersysteem dat gemaakt is van een combinatie van speciaal cement, vloeibare kunsthars, pigmentpoeder en toeslagstoffen. Het uiterlijk met een structuur van beton als verweven patroon is kenmerken en altijd uniek. Zo komt het design van een beton ciré vloer op authentieke wijze tot stand.

 

Beton ciré vloer: decoratief cementstuc

Er zijn allerlei benamingen voor beton ciré vloeren, waarbij het materiaal als decoratief cementstuc of betonstuc of als watervaste stuc bekend staat. Ook noemt men dergelijke vloeren wel sierbeton vloeren. Dit laat zien dat er bij beton ciré vloeren altijd sprake is van een bijzonder uiterlijk. Het is materiaal dat zo is aan te brengen dat er een betoneffect ontstaat dat de basis vormt voor een stijlvolle en exclusieve look. Een beton ciré vloer staat wat dat betreft voor een luxe vloer met een chique aanblik.

 

Beton ciré vloer: de kenmerken

De decoratieve look is een van de esthetische kenmerken van beton ciré vloeren, maar er zijn ook praktische en functionele kenmerken van toepassing. Het betreft bijvoorbeeld een vloer die waterdicht is en over een gesloten oppervlak zonder naden beschikt. Hierdoor is beton ciré onder meer perfect om in badkamers een vloer mee te realiseren. Indien gewenst is het zelfs mogelijk om de wanden in de badkamer er eveneens mee af te werken. Het gesloten oppervlak zonder naden maakt het bovendien tot een hygiënische vloerafwerking. Zo is een beton ciré vloer verder ook nog duurzaam, slijtvast en onderhoudsarm.

 

Geschikt voor allerlei ondergronden

Het is goed om te weten wat een beton ciré vloer is, maar ook dat de betonstuc op praktisch iedere ondergrond is aan te brengen en zelfs over tegels die dan niet eerst uitgebroken hoeven te worden. Bij een oneffen ondergrond wordt deze voor het aanbrengen van een beton ciré vloer overigens wel eerst strak en vlak gemaakt

Gerelateerde berichten

Over ons

Het is onze missie om onze lezers te inspireren aangaande het inrichten van moderne binnenruimtes. Zakelijke en residentiële panden hebben veel baat bij een moderne inrichting.

Contactgegevens

Via info @ ava-bv.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden