Ava-BV

Wat voor kit moet jij gebruiken?

Geplaatst op

Als je een klein klusje in huis hebt, dan is de kans groot dat je dit vrij gemakkelijk op kunt lossen door kit te gebruiken. Of het nu gaat om een scheurtje of gaatje in je muur of misschien om iets anders dat opgevuld moet worden, kit is vaak een van de makkelijkste en meest effectieve manieren om dit op te lossen. Het is dan echter wel van belang dat je voor de juiste kit kiest. Niet alle kit is altijd even goed te gebruiken. Zo kan het bijvoorbeeld heel erg praktisch zijn als je kit tegen vocht kan. Alle soorten kit en lijm zijn te krijgen bij kitten en lijmen.

Acrylaatkit

Een van de soorten kit waar je uit kunt kiezen, is het acrylaatkit. Dit is een van de meest gebruikte kitten, want het is relatief goedkoop. Verder is het ook heel handig als je er hierna nog overheen wil schilderen. Het is namelijk goed en gemakkelijk overschilderbaar. Dit maakt het zeer goed voor binnenshuis gebruik. Dit is echter niet de beste soort kit als je het buiten wil gebruiken. Je kunt dan beter naar een ander soort kit zoeken.

Siliconenkit

Een ander soort kit die je vast al wel eens bent tegengekomen, is de zogenaamde siliconenkit. Deze kun je bijvoorbeeld ook heel goed online kopen. Het grote voordeel hiervan is dat het tegen nog veel meer bestendig is dan acrylaatkit. Zo is het UV-bestendig, maar bijvoorbeeld hittebestendig en bestand tegen veel verschillende weersomstandigheden. Het nadeel van een siliconenkit is wel dat het een stuk minder makkelijk over te schilderen is. 

Bedenk wat voor jou het belangrijkst is

Er zijn nog veel meer soorten kit te krijgen, maar vaak kom je met een van deze twee soorten kit al een heel eind. Het is dus aan jou om te bedenken waar je je kit voor wil gaan gebruiken. Een siliconenkit is over het algemeen wat vaker in te zetten, maar je kunt dit niet gemakkelijk overschilderen. Dit kan dan dus toch een reden zijn om te kiezen voor een acrylaatkit of misschien zelfs wel een heel andere kit.

Gerelateerde berichten

Over ons

Het is onze missie om onze lezers te inspireren aangaande het inrichten van moderne binnenruimtes. Zakelijke en residentiële panden hebben veel baat bij een moderne inrichting.

Contactgegevens

Via info @ ava-bv.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden